01.08.2020, 20:51

На Луганщині під суд підуть зловмисники, які вимагали у фермера 2 млн грн

Ольга Романец | Всі новини автора
ОПГ

На Луганщині члени злочинної групи за вимагання з фермера 2 мільйонів гривень постануть перед судом. Обвинувальний акт спрямований в Краматорський міський суд.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань, передає Час Пік.

6 травня 2020 на блокпосту "Кремінна-Торське" під час отримання останньої частини коштів - 500 000 гривень - організатора і двох учасників угруповання затримали співробітники управління стратегічних розслідувань в Луганській області, слідчі слідчого управління поліції, прокуратури Луганської області за участю спецпідрозділу КОРД.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє жителів Краматорська свій так званий "бізнес" побудували на "вибиванні" грошей з керівників фермерських господарств. Якщо вони відмовлялися платити їм гроші - погрожували фізичною розправою і втручанням в їх справи бізнесу.

З вимогою про сплату двох мільйонів гривень зловмисники приїхали і до фермера з Луганщини. У зв'язку з тим, що у потерпілого не було всієї суми, зловмисники погодилися на розрахунки частинами. При цьому зазначили: якщо людина не погодиться на їх "ділову пропозицію", перейдуть від усних розмов до силових переконанням.

Під час обшуків у зловмисників вилучили майже один мільйон гривень, 28000 доларів США, наркотичні засоби і психотропні речовини.

Суд підозрюваним вибрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави. Двом підозрюваним визначено заставу - 151 000 гривень, організатору - 1 млн 261 тис гривень. Наразі досудове розслідування в кримінальному провадженні завершено, обвинувальний висновок направлено до Краматорського суд Донецької області.

Читайте також: У Мінсоцполітики розповіли, які зарплати і пенсії повинні бути в українців

]]>]]>Читайте останні новини України та світу в своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>

Теги новин: