11.08.2020, 10:38

На Донбасі з'явилася можливість до 2 днів скоротити термін самоізоляції

На Донбассе появилась возможность до 2 дней сократить срок самоизоляции

На КПВВ "Станиця Луганська" тепер можна пройти тестування на COVID-19. Якщо результат тесту виявиться негативним, людина має офіційне право припинити 14-денну самоізоляцію.

В Станиці Луганській на КППВ запрацював мобільний пункт для тестування на COVID-19. Про це повідомляє благодійний фонд "Право на захист", передає Час Пік.

Пункт прийому аналізів знаходиться у вагончику, розташованому перед входом на КПВВ. Графік роботи пункту: щодня з 07:00 до 18:00.

Вартість тестування - 1225 грн. Результат буде готовий через 48 годин.

"Відкриття мобільного пункту – це перший крок до якісного та швидкого сервісу для населення Луганщини", - зазначив головний лікар Клініко-діагностичного центру "Фармбіотест" Григорій Цапко.

За його словами, компанія, що надає послуги тестування на COVID-19, зареєстрована в електронній системі "Центру громадського здоров'я України", що, своєю чергою, дозволяє після внесення негативних результатів в базу зняти клієнта з реєстру в базі даних програми "Дій вдома"..

Після отримання негативного тесту на COVID-19, людина може більше не перебувати на самоізоляції протягом двох тижнів.

У гуманітарному центрі "Проліска" уточнили, що люди, які здають аналізи, все ж повинні встановлювати додаток "Дій вдома" та проходити самоізоляцію до отримання результатів тесту.

У БФ "Право на захист" уточнили, що для скасування дії програми "Дій вдома" малолітні діти не зобов'язані проходити тест, оскільки діти до 14 років проходять самоізоляцію та приписуються до одного з батьків. Однак, є ситуації, коли дітям обов'язково потрібен тест на COVID-19. Наприклад, для виїзду за кордон.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>