27.08.2020, 07:43

Лісові пожежі на Луганщині: Кабмін виділив 32,6 млн грн для постраждалих та сімей загиблих

Лесные пожары на Луганщине

Уряд затвердив проект розпорядження про надання грошової допомоги з резервного фонду держбюджету для подолання наслідків надзвичайної ситуації, що виникла у Луганській області.

Кабінет міністрів України погодив проект розпорядження про надання допомоги постраждалим при масштабних пожежах у Луганській області, повідомляє Час Пік.

Допомога надається тим, хто отримав важкі травми та травми легкої тяжкості під час масштабних руйнівних пожеж у липні поточного року.

Матеріальна грошова допомога буде виділена сім'ям загиблих та кожному потерпілому при пожежі. Про це написав народний депутат Василь Мокан на своїй сторінці в Facebook.

"Кабмін погодив проєкт розпорядження про надання фінансової допомоги з резервного фонду державного бюджету для подолання наслідків надзвичайної ситуації, яка виникла у липні поточного року в Луганській області.

Зокрема, пропонується виділити Луганській ОДА 32,6 млн. гривень для надання матеріальної грошової допомоги сім'ям загиблих", - написав Мокан.

За інформацією нардепа, допомога буде виділятися у наступному розмірі:

- 200 тис. грн - на кожного загиблого члена сім'ї;

- 50 тис. грн - кожному потерпілому, який отримав важкі травми;

- 20 тис. грн - кожному потерпілому, який отримав травми легкої тяжкості.

Нагадаємо, пожежа знищила 5 тисяч гектарів лісу, що становить 10% лісового масиву Луганській області. За попередніми підрахунками сума збитків склала 450 мільйонів гривень. Підтверджена загибель п'яти осіб в результаті пожежі.

Читайте також: "Коли закінчиться ця вакханалія?": Шахов вимагає відсторонити від посади Сергія Гайдая

Лесные пожары на Луганщине: Кабмин выделил 32,6 млн грн для пострадавших и семей погибших

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк