03.09.2020, 22:07

Суд постановив завести справу проти керівників Донецької та Луганської областей через скасування виборів на Донбасі

Ольга Романец | Всі новини автора
ЦИК

Печерський суд зобов'язав Генеральну прокуратуру завести справу проти керівників Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій Кириленка і Гайдая.

Про це повідомляє прес-служба партії "опозиційна платформа-за життя", передає Час Пік.

Печерський районний суд м. Києва за фактом протиправних дій, пов'язаних з порушенням виборчих прав громадян 26 серпня 2020 року прийняв рішення, яким зобов'язав Генеральну прокуратуру внести відомості про кримінальний злочин, скоєний керівниками Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій П.Кириленка та С. Гайдая та розпочати досудове розслідування щодо зазначених посадових осіб та членів ЦВК, причетних до прийняття рішення про блокування виборів у 18 ТКГ та позбавлення виборчих прав понад 500 тисяч громадян України.

1 вересня 2020 року Шевченківський районний суд м.Києва визнав протиправною бездіяльність ДБР та задовольнивши скаргу народного депутата Василя Німченка, зобов'язав внести до ЄРДР відомості про злочини корупційного характеру голови Донецької ОВЦА П. Кириленка та Луганської ОВЦА с. Гайдая та розпочати їх кримінальне переслідування за фактами вчинення злочинів, передбачених ст. ст. 109, 157, 161, 364 КК України.

28 серпня 2020 року прокуратурою Луганської області розпочато досудове слідство у кримінальній справі № 42020130000000130 щодо дій голови Луганської ОВЦА с.Гайдая.

Читайте також: Через пожежі на Луганщині відкрили провадження - Прокуратура

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: