17.09.2020, 08:02

Небезпечна знахідка: у Сєвєродонецьку виявлено схрон з боєприпасами та вибухівкою

Опасная находка в Северодонецке: обнаружен схрон с боеприпасами и взрывчаткой

У гаражному кооперативі на території міста Сєвєродонецька виявлено схрон зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, залишений учасником "козачого полку імені Платова".

Луганська обласна прокуратура спільно зі слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Луганській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, виявили в Сєвєродонецьку схрон з військовими засобами ураження, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що засоби ураження належать місцевому мешканцю, який з 2014 р. перебуває у розшуку за участь у НЗФ – "першому козачому полку імені Платова»" та у подальшому – "службу" у т.з. "народній міліції ЛНР".

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за вказаними фактами направлений до суду, обвинувачений перебуває у розшуку.

Під час обшуку виявлено та вилучено 2 ручних протитанкових гранатомети, підствольний гранатомет, тротилові шашки загальною вагою 1,2 кг, 2 гранатометних постріли ВОГ, запал гранати УЗРГМ, 88 патронів різного калібру, магазин до автомата Калашникова.

Речові докази направлені для проведення судової експертизи.

За даним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

За інформацією слідства, власник схрону в даний час продовжує "нести службу" на непідконтрольній території Луганської області.

Опасная находка в Северодонецке: обнаружен схрон с боеприпасами и взрывчаткой Опасная находка в Северодонецке: обнаружен схрон с боеприпасами и взрывчаткой Опасная находка в Северодонецке: обнаружен схрон с боеприпасами и взрывчаткой

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк