01.10.2020, 20:31

Оперативна інформація про пожежі в Луганській області станом на 18: 00 (Відео)

Ольга Романец | Всі новини автора
пожар

На Луганщині триває гасіння понад 30 осередків загорянь. Найбільш складна обстановка склалася на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапив 31 населений пункт.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Луганській області, передає Час Пік.

Як повідомляють у відомстві, найбільш складне вогнище-між населеними пунктами Байдівка і Половинкине (Старобільський район) о 12 год. 1 жовтня ліквідовано. Триває гасіння 7 основних вогнищ.

Основні осередки лісових пожеж:

  • між селами Піщане, Нижньотепле, Артема (Станично-Луганський район). Займання очерету та сухої рослинності на площі понад 20 га.
  • поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район), поширився до Сєвєродонецька (за даними лісгоспів вогнем пройдено близько 11 тис.га). Евакуйовано 120 осіб. В даний час поширення вогню в бік Сєвєродонецька немає.
  • Вільхове (Станично-Луганський район): вогнем пройдено 200 га лісу.
  • Болотене (Станично-Луганський район): загоряння понад 6 га очерету та сухої рослинності, вогнем пошкоджено 4 будинки (1 житловий, 3 нежитлових).
  • Лобочеве, Геївка (Станично-Луганський район): сталася лісова пожежа на площі 300 га.
  • Чмирівка та Запорізьке (Старобільський район): сталося загоряння лісової підстилки на площі близько 40 га.ситуація контрольована.
  • Смолянинове Новоайдарського району: виникла верхова пожежа на площі близько 5 га., існує загроза поширення на населений пункт. До гасіння залучено три літаки АН-32П. У зв'язку з можливим поширенням вогню на с.Олександрівка направлено два автобуси для евакуації жителів у разі необхідності (близько 100 осіб).

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем всіх 8 вогнищ становить понад 11 тис.гектарів. В результаті пожеж загинули 9 осіб, (з них 1 працівник лісгоспу) і госпіталізовано 14 осіб.

Читайте також: На Луганщині ліквідували 116 осередків пожеж, 30 продовжують горіти, - МВС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк