02.10.2020, 09:43

На Луганщині в зону пожеж потрапив 31 населений пункт: де найбільш складна обстановка (мапа)

На Луганщине в зону пожаров попал 31 населенный пункт

На території Луганської області триває гасіння понад 30 пожеж. Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапив 31 населений пункт.

На сайті Луганської ОДА з'явилася оперативна інформація про ліквідацію надзвичайної ситуації пов'язаної з лісовими пожежами на території регіону станом на 6 годину 2 жовтня, повідомляє Час Пік.

За інформацією ЛОДА, з 8 найбільш складних осередків пожару осередок №1 між населеними пунктами Байдівка та Половинкине (Старобільський район) о 12:30 1 жовтня ліквідовано.

Триває гасіння 7 основних вогнищ:

- осередок №2 між селами Піщане, Нижньотепле, Артема (Станично-Луганський район). Загоряння очерету та сухої рослинності на площі понад 110 га;

- осередок №3, поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район) та поширився до Сєверодонецька (за даними лісгоспів вогнем пройдено близько 11 тис. га);

- осередок №4 поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район) вогнем пройдено 1 тис. 100 га лісу;

- осередок №5 поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район) загоряння понад 6 га очерету та сухої рослинності, вогнем пошкоджено 4 будинки (1 житловий, 3 нежилих);

- осередок №6 поблизу сіл Лобочеве, Геєвка (Станично-Луганський район) сталася лісова пожежа на площі 300 га;

- осередок №7 між с. Чмирівка та Запорізьке (Старобільського району) сталося загорання лісової підстилки на площі близько 50 га;

- осередок №8 внаслідок поривчастого вітру змінних напрямків верхова пожежа розповсюдилась на дачний кооператив поблизу с. Олександрівка (кількість будівель уточнюється), с. Гаврилівка, с. Пурдовка, с. Боровеньки на площі понад 1 тис. га.

Попередньо жертв та постраждалих немає. 

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем всіх 8 вогнищ становить понад 13 тис. га.

За інформацією ЛОДА, на даний момент відомо про 9 загиблих в результаті пожеж, 17 осіб госпіталізовані.

За оперативними даними вогнем пошкоджено понад 250 будівель.

Авіацією ДСНС протягом 1 жовтня на території Луганської області здійснено 60 скидів 246 тонн води.

Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб, у тому числі із сіл: Муратове – 35 осіб (розміщено в смт Новоайдар у школі та лікарні), Воронове – 40, Сиротине – 25, Осколонівка – 20, Олександрівка – 30 (евакуйовані із трьох сіл розміщено у м. Сєвєродонецьк).

Всього до гасіння залучено 2 тис. 557 чоловік і 264 од.техніки, в тому числі 3 літаки АН-32 П і 3 вертольоти ДСНС.

Роботи проводяться в цілодобовому режимі. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Розгорнуто пересувний пункт управління ДСНС.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області на 2 жовтня мінлива хмарність без опадів. Вітер південно-східний 7-12 м/с., температура повітря вдень від 19 до 24 градусів.

Луганська, пожежі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк