03.10.2020, 08:55

Екс-гендиректору компанії "Вода Донбасу" повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму​​​​​​​

подозрении в финансировании терроризма​​​​​​​

Колишньому Гендиректору комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" заочно повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму та розтраті майна.

Наразі досудове розслідування триває, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому генеральному директору комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу»   заочно повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму та розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 1 ст. 258-5 та ч. 2 ст. 191 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2014 році виконуючий обов'язки генерального директора комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу", з метою фінансування тероризму створив посаду радника та призначив на неї керівника командира незаконного збройного формування "Легіон".

Керівник КП протягом 2014-2016 років виплачував йому заробітну плату, незважаючи на те, що бойовик не виконував свої службові обов'язки.

Загальна сума виплачених коштів з фонду комунального підприємства склала 124 385 грн.

Читайте також: На Донбасі УЗ відновлює курсування двох приміських поїздів: розклад

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк