06.10.2020, 09:19

Для погорільців Луганщини куплять житло: Гайдай розповів про компенсацію

Марина Началова | Всі новини автора
погорельцы

Жителі Луганщини, що залишилися без житла через пожежі, отримають компенсацію. Для соціально незахищених категорій, таких як багатодітні сім'ї та особи з інвалідністю, придбають квартири або будинки.

Про це розповів в прямому ефірі в Фейсбуці голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Так, він повідомив, що в постраждалих від вогню населених пунктах вже підключають електро- і газопостачання. За словами Гайдая, з людей не будуть брати ніякої додаткової плати за підключення.

95% пошкоджених будинків і постраждалих людей вже обліковані. Сьогодні до кінця дня буде повний перелік всіх постраждалих домогосподарств і документи будуть передані до Києва, щоб на цьому тижні або на початку наступного було прийнято рішення про виділення коштів для компенсації. Люди, у яких все нормально з документами, швидко отримають компенсацію, заявив Гайдай.

Глава ЛОДА зазначив, що до 20 жовтня ще будуть збирати добровільні пожертви, до яких підключилися ЛОДА, Сєвєродонецька ВЦА, газове господарство. На даний момент вже є 2 мільйони гривень.

За словами Гайдая, зараз створюється перелік людей, які в першу чергу потребують житла - зокрема це багатодітні сім'ї, особи з інвалідністю. Їм в першу чергу куплять будинку або квартири, зазначив Гайдай.

З податковою службою є домовленість, щоб з реєстрів виключили знищені вогнем будинки, щоб людям не нараховували податки.

Читайте також: На Луганщині продовжують гасити два осередки пожеж: оперативна інформація

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк