18.10.2020, 15:35

"Червона зона": Гайдай сказав, чи можуть на Луганщині закрити ринки і магазини

Марина Началова | Всі новини автора
сергей гайдай

З понеділка, 19 жовтня, в Луганській області встановлюється "червона" зона епідемічної небезпеки. У зв'язку з цим жителів регіону цікавить, наскільки суворими виявляться обмеження.

Глава Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай провів прямий ефір в Фейсбуці, під час якого роз'яснив це питання, передає Час Пік.

Гайдай зазначив, що пішов назустріч жителям, тому поки що обмеження будуть не жорсткими. Громадський транспорт ходитиме, ринки і магазини будуть працювати. Тільки закриються освітні заклади.

Однак з понеділка будуть дуже жорсткі перевірки дотримання протиепідемічних вимог, оскільки навіть на ринках не всі користуються масками.

"Якщо ми будемо бачити, що після першого попередження, що в тому чи іншому закладі або транспорті керівники або водії не дивляться за дотриманням карантинних обмежень, ми будемо на тиждень закривати", - попередив Гайдай.

Глава області підкреслив, що заходи будуть жорсткими, оскільки зверхнє ставлення до хвороби може привести до того, що в лікарнях буде не вистачати місць.

Раніше в МОЗ заявили, що в більшості регіонів "червоної" зони транспорт зупиняти не будуть.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк