18.11.2020, 08:01

У Криму російська окупаційна влада виставила на продаж винний завод "Масандра"

В Крыму российская оккупационная власть выставила на продажу винный завод "Массандра"

Російська окупаційна влада Криму виставила на продаж виноробний завод "Масандра". Представництво президента України в АР Крим звернулося до прокуратури АРК щодо незаконного розпродажу майна.

Окупаційна влада Криму виставила на продаж 100% акцій найстарішого винного комбінату "Масандра". Про це повідомили на сайті Російської "єдиної електронної торгової площадки", повідомляє Час Пік.

Організатором торгів заявлено так зване міністерство майнових та земельних відносин Криму. Заявки на участь в аукціоні приймаються до 8 грудня, торги відбудуться 14 грудня.

Акції підприємства виставлені за стартовою ціною 5,3 млрд російських рублів (69 млн 440 тис. дол.).

В Крыму российская оккупационная власть выставила на продажу винный завод "Массандра"

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим ]]>направила в прокуратуру Криму]]>, яка підконтрольна Україні, інформацію щодо розпродажу майна Керченської поромної переправи, що належить Міністерству інфраструктури України та "націоналізації" підприємства "Масандра", яке належить українському Міністерству аграрної політики.

У прокуратурі заявили, що проводять досудове розслідування у кримінальних справах щодо "незаконного привласнення та розтрати майна". 

Нагадаємо, Росія забрала "Масандру" в України після анексії Криму в 2014 році.

Довідка: Український державний концерн "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" був всесвітньо відомим українським виробником вин з понад 100-річною історією.

"Масандру" заснував у 1894 році князь Лев Голіцин. 

До 2014 року завод випускав 40 видів вин, щорічно розливаючи до 10 мільйонів пляшок. Колекція вин "Массандри", яка становить близько 1 млн пляшок, є однією з найбільших у світі. У 1998 році вона була занесена до Книги рекордів Гіннеса.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: