29.11.2020, 08:04

На Донбасі окупанти 9 разів порушили досягнуті мирні домовленості

Донбасс, ООС

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 28 листопада, збройні формування РФ та її найманці 9 разів порушили досягнуті мирні домовленості. Серед українських захисників бойових втрат та поранень не було.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Режим припинення вогню зафіксовано:

- у районі населеного пункту Луганське противник намагався спровокувати українських воїнів вогнем з великокаліберного кулемета;

- поблизу населеного пункту Південне зафіксовано дві ворожі провокації із застосуванням ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї;

- у районі населеного пункту Водяне противник 4 рази порушив режим припинення вогню, відкривши вогонь з ранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

З боку тимчасово окупованої Ужівки в напрямку Водяного ворог здійснив дистанційне мінування позицій українських військ, використавши заборонені міни ПОМ-2.

На приазов'ї задокументовано проліт БПЛА противника типу "квадрокоптер" з перетином лінії розмежування. Українськими засобами радіоелектронної боротьби ворожий безпілотник було подавлено.

З початку поточної доби, 29 листопада, в районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк