01.12.2020, 15:15

Управління соцзахисту в Лисичанську вимагає матерів-одиначок повернути виплачені допомоги

Ольга Романец | Всі новини автора
пособия

Понад 250 матерів-одиначок у Лисичанську отримали листи від Управління соціального захисту з проханням повернути виплати. За словами управління, вони заборгували близько півмільйона гривень.

До цієї ситуації потрапила Катерина Мірошниченко - мати-одиначка, яка виховує дев'ятирічну доньку. Грошову допомогу від держави не отримує протягом 4 місяців, передає Час Пік з посиланням на "Суспільне".

Гроші, які жінці автоматично нарахували за липень, у сумі 2218 гривень, в Управлінні соціального захисту просять повернути.

Як відомо, з 1 липня допомогу від держави можуть отримати матері-одиначки, які офіційно працевлаштовані. Члени їх сім'ї повинні навчатися в школах, коледжах або вищих навчальних закладах, перебувати на обліку в центрі зайнятості.

Однак Управління соцзахисту в Лисичанську все ж нарахувало допомогу за липень непрацюючим матерям-одиначкам. Тепер його просять повернути.

Адвокат Ростислав Кравець рекомендує жінкам направити офіційний лист в Управління соцзахисту і відзначити, що гроші вони отримали офіційно, і підстав їх повертати немає.

"Ці виплати, у разі, якщо немає ніякої провини особи, яка отримувала цю соціальну виплату, пенсію - не мають права у неї відбирати. У разі, якщо держава це зробила самостійно", - зазначив адвокат.

Як повідомляють в Управлінні соцзахисту Лисичанська, в цілому матері-одиначки заборгували їм близько 500 тисяч гривень.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк