03.12.2020, 07:36

На Донбасі окупанти продовжують провокувати українських військових на вогонь у відповідь

Донбасс, ООС

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 3 факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ та її найманців за минулу добу, 2 грудня.

Бойових втрат та поранень серед українських захисників не було. Ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою українськими військовими, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Поблизу населеного пункту Водяне противник тричі відкривав вогонь зі станкового автоматичного гранатомета та стрілецької зброї. 

Крім того, на цій ділянці ворог здійснив дистанційне мінування позицій українських військ, використавши кілька заборонених мін ПОМ-2.

З початку поточної доби, 3 грудня, російсько-окупаційні війська двічі порушили домовленості про припинення вогню, досягнуті 22 липня 2020 року, 

У районі населеного пункту Водяне противник застосував кілька 120-мм мін, а також здійснив дистанційне мінування позицій українських військ, використавши кілька заборонених мін ПОМ-2. 

Ворожі провокації не несли загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Про дії збройних формувань РФ та її найманців, застосування заборонених зразків важкого озброєння були проінформовані представники ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Читайте також: На Донбасі готувався теракт: СБУ попередила вибух та затримала "підривника"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк