06.12.2020, 09:03

Новорічний скандал: Під Києвом на фабриці виготовляли ялинкові прикраси з логотипом армії РФ

Под Киевом на фабрике изготавливали елочные украшения с логотипом армии РФ

Клавдіївська фабрика ялинкових іграшок (Київська область) виробляла новорічні прикраси з логотипом армії РФ. Після розголосу в мережі керівництво вибачилося та пообіцяло більш ретельно контролювати замовлення.

У Київській області на фабриці ялинкових прикрас виробляли новорічні кулі з логотипом російської армії. Про це 4 грудня у Facebook написав користувач Сергій Савченко, який помітив продукцію під час екскурсії на фабрику, повідомляє Час Пік.

Він показав, що на ялинкових кулях, які розписує працівниця художнього цеху фабрики ялинкових прикрас в Клавдієво, символіка російської армії і попросив поширити цю інформацію в мережі.

новости соцсетей

Савченко зазначив, що на підприємстві заборонено здійснювати фото - і відеозйомку. А до тих, хто наважується зняти відео, охорона та працівники ставляться агресивно.

Під відео з'явилася маса гнівних коментарів. У коментарях обурені українці пишуть, що на 7-му році війни, коли українські воїни гинуть на фронті, хтось заробляє гроші, малюючи ворожу символіку. 

Після розголосу в.о. голови правління Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас Павло Гукасов прокоментував ситуацію.

Він пояснив, що частина продукції поставлялася в Росію, а замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів. 

За його словами, у зв'язку з короткою сезонністю бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками "за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку" і частину річної продукції фабрика поставляла в Росію. Частково співпрацю з РФ він пояснив тим, що "історично склалося так".

Гукасов запевнив, що всі подальші замовлення будуть безпосередньо проходити цензурний та етичний контроль. Він також повідомив, що після оприлюднення інформації тираж ялинкових прикрас з логотипом російської армії вже ліквідовано.

Ветерани АТО приїхали на Клавдіївську фабрику, яка запустила у виробництво ялинкові прикраси з логотипом армії РФ. Вони вимагали, щоб керівник компанії показав їм утилізовані іграшки, а коли той відмовився, припустили, що він їх сховав. 

"Я розумію ваше роздратування і я його так само поділяю. У нас є контракт з РФ. Ми вантажимо туди ці кулі. Ну є таке, ну що я можу зробити. По-перше, це не заборонено...

Це морально не дуже красиво, я не отримую від цього задоволення. Але краще я звідти заберу гроші і тут буду платити податки, які ми платимо. Більше мільйона гривень до бюджету", - сказав керівник фабрики.

Пізніше на фабрику прибула поліція, яку викликали представники союзу АТО.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк