18.12.2020, 07:45

На Донбасі окупанти застосували артилерію та міномети

Донбасс, ООС

У районі Операції Об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу, 17 грудня, зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Українські підрозділи відкривали у відповідь прицільний вогонь. Одного українського воїна поранено ворожим снайпером.

Протягом всієї доби ворог провокував захисників України обстрілами на різних ділянках відповідальності українських бригад, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зафіксовані ворожі обстріли:

- поблизу населеного пункту Водяне, на Приазов'ї, чотири рази - з 122-мм артилерійських систем, 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Верхньоторецьке - зі стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Широкине - з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Авдіївка, двічі - з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, зафіксовано снайперський вогонь.

В результаті обстрілу ворожого снайпера один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали, стан його здоров'я - задовільний.

У відповідь на численні та прицільні ворожі обстріли українські захисники відкривали прицільний вогонь по позиціях ворога з гранатометів різних систем. 

З початку поточної доби, 18 грудня, в районі проведення Операції Об'єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Обстановка в районі проведення ООС контрольована українськими воїнами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк