18.12.2020, 10:07

Бойовики повернули тіло військовослужбовця ЗСУ: стала відома причина смерті зниклого бійця

Боевики вернули тело военнослужащего ВСУ

На Донбасі бойовики передали українській стороні тіло військовослужбовця, який за невстановлених обставин потрапив на непідконтрольну територію 14 грудня. Стала відома причина смерті українського бійця.

Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі повідомила, що завдяки діям гуманітарної підгрупи в ТКГ було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, повідомляє Час Пік.

Передача тіла відбулася на КПВВ "Щастя" 17 грудня о 10 годині ранку.

У ТКГ спочатку заявили, що військовослужбовець без зброї в стані алкогольно сп'яніння перейшов на окуповану територію і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації.

Боевики вернули тело военнослужащего ВСУ

Це повідомлення було видалено з офіційних ресурсів і пізніше з'явився відкоригований текст, у якому вказано, що військовий потрапив на непідконтрольну територію при "невстановлених обставинах" і "причини його смерті встановить слідство".

Пропажу військового ЗСУ з військової частини помітили вранці 14 грудня під час перевірки особового складу. Про це повідомляється на сторінці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого у Facebook.

У розпорядженні видання "Цензор.нет" опинилися попередні результати проведення судово-медичної експертизи, які свідчать про те, що український боєць був задушений.

В якості основної причини смерті вказана асфіксія, категорія смерті - насильницька. У документі зазначено, що на тілі військовослужбовця виявлено численні синці та садна.

Боевики вернули тело военнослужащего ВСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк