23.12.2020, 08:31

Харків прощається з Геннадієм Кернесом: онлайн-трансляція

В Харькове прощаются с Геннадием Кернесом

У Харкові в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відспівують колишнього мера міста Геннадія Кернеса. Всі дороги навколо собору перекриті для транспорту. Біля будівлі збираються люди з квітами.

У Кафедральному Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці відспівують Геннадія Кернеса. Відспівування Кернеса проводить митрополит Харківський та Богодухівський Онуфрій. Церемонія розпочалася о 7:00, повідомляє Час Пік.

На відспівуванні присутні сини Кернеса, секретар Харківської міськради Ігор Терехов та люди з найближчого оточення Кернеса. Всередину собору пускають тільки за списками. Трансляція відспівування ведеться на екрані біля собору.

В Харькове прощаются с Геннадием Кернесом

Церемонія прощання з Геннадієм Кернесом відбудеться з 9:00 по 13:00 у фойє Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка. 

Після церемонії прощання Геннадія Кернеса поховають з усіма почестями на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. Орієнтовно церемонія поховання розпочнеться о 13:30, відразу після прощання. 

У центрі Харкова сьогодні частково перекриють рух. 

"Вулиця Сумська буде частково закрита... Попросимо водіїв утриматися від приїзду в центральну частину міста. Рух до кладовища від Благовіщенського собору по вулиці Сумській, до 16:00 буде частково перекрита Сумська", - повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня на 62-му році життя у берлінській клініці "Шаріте". Його тіло доставили з Німеччини до Харкова літаком 21 грудня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк