24.12.2020, 11:26

На Луганщині чотирьом жінкам присвоєно почесне звання України "Мати-героїня"

На Луганщине четырем женщинам присвоено почетное звание Украины "Мать-героиня"

У Луганській області чотирьом жінкам присвоєно почесне звання України "Мати-героїня".

Четверо мешканок Луганської області нагороджені почесним званням України "Мати-героїня" відповідно до Указу Президента України № 568/2020, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Серед нагороджених - мешканка села Піщане Старобільського району, яка народила та виховала п'ятьох дітей, мешканка села Штормове Новоайдарського району, яка є мамою дев'ятьох дітей. 

Також нагороджено дві сестри з смт Вовчеярівка Попаснянського району. Одна з них - мати п'ятьох дітей, друга виховує шестеро дітей.

"Почесне звання України "Мати-героїня" присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей", - зазначили в ЛОДА.

У Луганській області за період 2015-2020 р.р. почесне звання України "Мати-героїня" присвоєно 83 жінкам. Їм виплачується одноразова винагорода в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Читайте новини регіону:

Морози до -12, сніг та дощ: якою буде погода на Луганщині найближчими днями

Як у Сєвєродонецьку працюватимуть амбулаторії у новорічні свята: важлива інформація для пацієнтів

Тарифи на воду в Лисичанську підвищать: наскільки зростуть цифри в платіжках

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк