02.01.2021, 09:12

На Донбасі зафіксовано 9 порушень режиму тиші, втрат у лавах ЗСУ немає

Донбасс, ООС

У районі Операції Об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу, 1 січня, було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. Серед українських воїнів бойових втрат та поранень немає.

На численні обстріли противника українські воїни відповіли вогнем. Про всі факти порушень режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК оповіщені представники ОБСЄ, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російсько-окупаційні війська кілька разів відкривали вогонь у передмісті Авдіївки, застосувавши проти українських захисників 82-мм міномети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. 

З напрямку населеного пункту Яковлівка було візуально виявлено БПЛА противника типу "квадрокоптер", якого було збито українськими воїнами після перетину лінії розмежування. 

Поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї, збройні формування РФ вели вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї. Поодинокі неприцільні постріли зі стрілецької зброї були зафіксовані також недалеко від Павлополя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу населеного пункту Золоте-4 противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а біля Новолуганського - стрілецьку зброю. 

З початку поточної доби, 2 січня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Уздовж всієї лінії розмежування спостерігається тиша.

Також у штабі ООС повідомили, що представниками УС СЦКК була проведена верифікація наслідків обстрілу позицій ЗСУ 29 грудня із забороненого озброєння в районі населеного пункту Водяне (поблизу Маріуполя).  

Було зафіксовано чотири воронки в межах адміністративної межі Водяного та одну яму на ділянці для ведення садівництва, в якій знаходився 120-мм снаряд від системи 2б16 "Нона-К", що не розірвався, в результаті прильоту якого постраждала залізобетонна електроопора та стіна будівлі. 

Це вже другий випадок після встановлення режиму повного та всеосяжного припинення вогню.  
Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії з боку представників збройних формувань РФ, які продовжують нехтувати своїми зобов'язаннями та грубо порушувати досягнуті домовленості, незважаючи на безпеку людей.

Про всі факти порушень режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК оповіщені представники ОБСЄ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк