29.01.2021, 14:55

На Луганщині заступник директора Департаменту ДАБІ попався на хабарі: чиновнику загрожує до 10 років в'язниці

На Луганщине замдиректора Департамента ГАСИ попался на взятке

У Луганській області заступника керівника Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) судитимуть за отримання хабара.

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, чиновник, займаючи відповідальне становище, отримав від приватного підприємця 15 тис. грн хабара за успішне оформлення дозвільної документації на будівництво фактично побудованого об'єкта на території області.

Він обіцяв за "винагороду" забезпечити реєстрацію повідомлення про початок виконання робіт та видати декларацію про готовність будівлі до експлуатації.

Чиновника було затримано безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди у вересні 2020 року.

З метою конфіскації майна обвинуваченого за вироком суду на майно посадової особи, яке оцінено майже в 1 млн грн, накладено арешт.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років, з конфіскацією майна.

На Луганщине замдиректора Департамента ГАСИ попался на взятке

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк