21.02.2021, 07:57

На Донбасі окупанти обстріляли будинки місцевих жителів, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

За минулу добу, 20 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

По українських позиціях неподалік населеного пункту Південне, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру та снайперської зброї.

Поблизу Новгородського незаконні збройні формування вели вогонь з мінометів 120-го калібру. Під мінометний обстріл потрапили не тільки позиції Об'єднаних сил, а й будинки місцевих жителів. Так, в результаті обстрілу були пошкоджені три житлових будинки, лінія електромереж і газопровід. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Також противник вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік населених пунктів Попасна і Катеринівка.

На обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ. Бойових втрат серед українських воїнів немає.

З початку поточної доби, 21 лютого, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

Читайте також: У Лисичанську вандали пошкодили пам'ятник Героям добровольцям

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк