28.02.2021, 09:07

На Донбасі окупанти 9 разів відкривали вогонь по бійцях ЗСУ, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

Вчора, 27 лютого, противник здійснив дев'ять порушень і використовував заборонені Мінськими домовленостями види озброєння, одночасно здійснюючи запит в СММ ОБСЄ на встановлення режиму "Тиша".

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

В районі населеного пункту Луганське окупанти відкривали прицільний вогонь з 120 мм і 82 мм мінометів.
На цьому ж напрямку, в результаті підриву на міні ПОМ-2 отримав осколкові поранення військовослужбовець Збройних Сил України. Пораненому оперативно надана медична допомога.

Неподалік Миронівського окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів, а поблизу Південного-ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Широкиного окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичного станкового та станкового протитанкового гранатометів, а біля Пищевика – з ручного протитанкового гранатомета. У передмісті Мар'їнки українськими воїнами було зафіксовано кілька пострілів снайпера.

Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населених пунктів Зайцеве та Водяне. Тут незаконні збройні формування здійснили прицільні постріли в бік українських позицій зі стрілецької зброї.

Також, з боку окупаційних військ триває систематичне перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на окупованих територіях. Так, на блокпосту поблизу населеного пункту Оленівка окупанти дозволили рух патрулю місії ОБСЄ лише після тривалої затримки.

Також, на полігоні поблизу населеного пункту Тернове, патруль місії ОБСЄ зафіксував 22 танки різних модифікацій. Також, в тому ж районі, були розміщені 6 самохідних гаубиць" Гвоздика "і 6 протитанкових гармат" Рапіра " з порушенням ліній відведення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк