04.03.2021, 14:38

Дактилоскопія та перевірка телефонів: влада ОРДО готує нові "правила" перетину КПВВ

КПВВ, ДНР

На окупованій території Донецької області "влада ДНР" планує прийняти новий "закон" про перетин лінії розмежування. Деяким категоріям осіб заборонять в'їзд/виїзд, для всіх інших введуть жорсткі правила.

На Донбасі окупанти планують ухвалити "закон" про правила перетину громадянами лінії розмежування. Так званий "документ" буде називатися "закон ДНР "Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна". Про це повідомляє українська делегація в ТКГ, передає Час Пік.

"Перетин лінії розмежування при виїзді (виході) фізичних осіб і транспортних засобів з ТОТ у ДО здійснюватиметься за наявності перепустки, оформленої "органами внутрішніх справ ДНР". Вона видаватиметься фізичним особам, які досягли 18-річного віку, безоплатно строком на 6 місяців. Обов’язковими умовами для видачі такої перепустки є проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розгляд заяв на отримання перепусток "органами внутрішніх справ ДНР" проводиться протягом 15 діб з дати клопотання (в екстрених випадках – протягом доби).

"Не виключається, що аналогічний «нормативний акт» розробляється й окупаційною адміністрацією на ТОТ у Луганській області", – йдеться у повідомленні ТКГ.

Як зазначили в ТКГ, подібні дії окупантів спричинять подальшу ізоляцію жителів ОРДЛО.

"Це спричинить подальшу ізоляцію мешканців ТОТ від території України, яка контролюється урядом, і наразі реалізується під виглядом протидії поширенню нової коронавірусної інфекції...

Російська сторона продовжує створювати штучні перешкоди...", - повідомляє ураїнська делегація в ТКГ.

Читайте також: Завод для переробки сміття, нові тролейбусні лінії та відновлення Бельгійської лікарні: Гайдай розповів про плани

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк