07.03.2021, 09:54

Поставки газу в Донецькій області поновилися, - Кириленко

Ольга Романец | Всі новини автора
поставка газа

Котельні в Слов'янську, Лимані, Волновасі, Краматорську та інших населених пунктах Донецької області запущені.

Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко у Facebook, передає Час Пік.

"Відновлюємо постачання газу на котелень "Донецьктеплокомуненерго". Станом на 23:30 (6 березня, ред.) відновлено роботу 48 котелень. І цей процес триває", - повідомив керівник ОДА.

За його словами, почати повертати тепло в 714 житлових будинків, 23 школи, 16 дитячих садків, чотири лікарні і 106 інших об'єктів вдалося завдяки оперативній реакції прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва, голови НКРЕКП Валерія Тарасюка.

Також Кириленко зазначив, що в ситуацію втрутилися правоохоронці, які після множинних скарг жителів області провели слідчі дії і в результаті працівники КП "Донецьктеплокомуненерго" демонтували встановлені пломби.

"Відключення було здійснено ПАТ "Донецькоблгаз" незаконно... До справи захисту інтересів мешканців долучилися і правоохоронці. Після неодноразових скарг жителів області до поліції, правоохоронцями були проведені слідчі дії, після яких працівниками КП "Донецьктеплокомуненерго" були демонтовані незаконно встановлені пломби і - як наслідок - припинені незаконні дії Донецькоблгазу", - написав Кириленко.

Нагадаємо, компанія "Нафтогаз України "попередила про припинення поставок природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" через борги. Загальна заборгованість компанії становить 1,5 млрд грн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: