09.03.2021, 13:15

"Сєвєр змін": у Сєвєродонецьку стартував новий туристичний проект

Ольга Романец | Всі новини автора
Северодонецк

Ініціатива "Сєвєр змін" презентувала громадськості онлайн-карту місць молодіжних активностей у Сєвєродонецьку. Як користуватися картою і чим вона корисна, розповідають волонтери ініціативи в серії анімаційних роликів, які можна побачити протягом березня на великому екрані біля Луганської обласної державної адміністрації.

Над створенням онлайн-карти працювали 14 волонтерів у вересні - грудні 2019 р., а ось долучитися до процесу оновлення карти місць молодіжних активностей може кожен бажаючий - учні, студенти, вчителі або батьки, люди, яким не байдуже в якому місті вони живуть, які хочуть розвивати Сєвєродонецьк.

Всі локації, нанесені на карту, розподілені між шістьма шарами: молодіжні простори, центри освіти та культури, неформальні місця для молоді, спорт, небезпечні ділянки та громадські організації. Локації, окрім розташування, часу та напрямків роботи закладу, містять ще інформацію про саме місце з практичними відгуками та рекомендаціями волонтерів.

"Наша карта - це можливість для молоді Сєвєродонецька більше не говорити "у нас нікуди піти", тому що все перед тобою. Карта показує позитиви і не приховує недоліки, які є в місті. Вона дає можливість молоді Сєвєродонецька детальніше аналізувати свої потреби, розуміти реальний стан речей у місті. Адже тепер, аналізуючи локації, молодь може приймати рішення чого місту не вистачає, що потрібно вдосконалювати, де можна вчитися або грати. Переваги карти відчує як і молодь, їхні батьки, туристи та громадські організації", - розповідає координатор волонтерів ініціативи "північ змін" Сергій Петровський.

Розроблена волонтерами карта містить інформацію про заклади, які надають додаткові можливості розвитку поруч зі школою або університетом, дозволить вибрати оптимальний маршрут і попередить про небезпеку. Зібрана інформація на карті дозволяє говорити з владою про необхідні зміни, які відповідають потребам та інтересам молоді. З більш детальним описом можна ознайомитися завдяки анімації, створеної ініціативою.

Ініціатива "Сєвєр змін" реалізується в рамках проекту "Зміцнення потенціалу громадянського суспільства для ненасильницької трансформації конфліктів у місцевих спільнотах", підтриманого KURVE Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action у партнерстві з благодійною організацією "Благодійний фонд "Карітас Сєвєродонецьк", громадською організацією "Театр змін", громадською організацією "мережа відповідальних" та Асоціацією молодіжних центрів України.

Читайте також: "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на спецрейс "Ужгород-Лисичанськ"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк