14.03.2021, 08:37

Окупанти 10 разів відкривали вогонь по бійцях ЗСУ на Донбасі, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

За минулу добу 13 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил незаконні збройні формування десять разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу населеного пункту Піски, окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. У цьому ж напрямку, застосувавши безпілотний літальний апарат типу "квадрокоптер", незаконні збройні формування скинули над позиціями Об'єднаних сил два постріли ВОГ-17.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", біля населеного пункту Південне, окупаційні війська відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних і станкових протитанкових гранатометів.

На обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед українських воїнів немає.

З початку поточної доби, 14 березня, було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту Піски противник застосував ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю.

Також неподалік Катеринівки окупаційні війська відкривали вогонь по українських позиціях з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. А поряд з населеним пунктом Опитне, окупанти обстріляли позиції українських захисників застосувавши підствольний гранатомет.

Бойових втрат серед українських захисників немає.

Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк