30.03.2021, 14:19

Рада затвердила заяву про ескалацію російсько-українського збройного конфлікту

Ольга Романец | Всі новини автора
эскалация на Донбассе

Верховна Рада засудила ескалацію збройного конфлікту на Донбасі. Заяву про ескалацію російсько-українського збройного конфлікту підтримали 308 народних депутатів.

"Останнім кричущим фактом стали масовані обстріли російськими окупаційними військами 26 березня 2021 року позицій Збройних Сил України в районі населеного пункту Шуми Донецької області із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів АГС-17, а також заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Лише за один день від російського зброї загинули чотири українських військовослужбовців, один отримав важкі поранення", - йдеться в тексті постанови.

Згідно із заявою, нинішня ескалація на Донбасі "свідчить про продовження зухвалого ігнорування Російською Федерацією своїх зобов'язань щодо мирного врегулювання конфлікту".

Верховна Рада закликала парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації засудити агресивну політику Російської Федерації щодо України.

Парламент закликає світову спільноту до продовження і посилення міжнародного політичного та економічного тиску на Російську Федерацію з метою припинення агресії, виведення іноземних військ і озброєння з території України, повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Пенсіонерку в Криму звинуватили в "шпигунстві" на користь України і засудили до 12 років колонії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк