06.04.2021, 14:50

Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через загострення ситуації на Донбасі

Ольга Романец | Всі новини автора
ТКГ

Українська делегація ініціює екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через порушення російськими окупаційними військами режиму припинення вогню на сході.

Про це повідомляє українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі в Facebook, передає Час Пік.

"З моменту минулого засідання 30 березня в результаті обстрілу позицій Збройних сил був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника (в т.ч. снайперського) загинули 3 військовослужбовців ЗСУ і ще 4 отримали бойові поранення і травми", - йдеться в повідомленні.

Виходячи з цього, голова української делегації Л. Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів щодо відновлення режиму припинення вогню та повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

Нагадаємо, українська делегація не направлятиме своїх членів ТКГ до Мінська. Це пов'язано з тим, що Білорусь "поки що знаходиться під впливом Росії".

Читайте також: Держдепартамент США вимагає від Росії пояснити провокації на кордоні з Україною

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк