19.04.2021, 13:50

Будівництво аеропорту на Донбасі: у Києві підрахували, скільки буде потрібно коштів

Ольга Романец | Всі новини автора
аэропорт

Будівництво аеропорту на Донбасі подібного до того, який був у Донецьку, може коштувати близько 6,5-9 мільярдів гривень.

Про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24", передає Час Пік.

"Я можу сказати, що аеропорт, в середньому, якщо ми говоримо про таку категорію, як злітно-посадкова смуга, то це 4-6 мільярдів гривень як мінімум, залежно від специфіки - земля, грунти, які комунікації потрібно переносити. Термінал, який був, - це приблизно 2,5 - 3 мільярди гривень", - сказав міністр інфраструктури.

Він також розповів про оцінку потреб на відновлення інфраструктури після деокупації.

За його словами, для того, щоб зрозуміти, скільки коштів буде потрібно на відновлення доріг на Донбасі, потрібно достовірно оцінити, який збиток там буде завдано.

"Питання дистанційного аудиту я два роки тому ще чув, але це приблизно як оцінити кота в мішку - що вам там залишать і передадуть, в якому стані. Ми не знаємо, який там екоцид зроблять, що там буде з грунтом - може, там болотиста місцевість буде вже до того часу - в якому стані ми це заберемо", - сказав Криклій.

Читайте також: На Луганщині помер ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк