27.05.2021, 08:02

Кабмін спростив перетин кордону між Кримом і материковою Україною

Кабмин упростил пересечение границы между Крымом и Украиной

Кабінет Міністрів України 26 травня прийняв постанову, що дозволяє громадянам України, в тому числі тим, що проживають на тимчасово окупованих територіях, перетнути КПВВ у напрямку підконтрольної українській владі території на особистому транспорті без техпаспорту.

Постанова набирає чинності через 30 днів з дня опублікування, повідомляє Час Пік.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що проєкт постанови розроблено "з метою вирішення проблемних питань перетину контрольних пунктів в'їзду та виїзду на транспортних засобах громадянами України (власниками транспортних засобів (осіб, які експлуатують такі засоби на законних підставах)), які проживають на тимчасово окупованих територіях".

Згідно з прийнятим документом, до постанови №367 "Про затвердження Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" (від 4 червня 2015 року) додається пункт про те, що перетин пункту пропуску на транспортному засобі можна здійснити за наявності реєстраційного документа, а для водіїв, які не є власниками транспорту – за наявності довіреності на право керування (завіреної відповідно до українського законодавства).

При цьому у випадках втрати реєстраційного документа можна здійснити одноразовий виїзд з тимчасово окупованої території, надавши копію реєстраційної картки транспортного засобу (завіреної відповідно до українського законодавства).

Така копія видається територіальними сервісними центрами МВС України на підставі документа, що підтверджує особу, та заяви.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк