01.06.2021, 10:05

Доба в районі ООС: окупанти 10 разів порушили "тишу", втрат у лавах ЗСУ немає

Донбасс, ООС

На Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил протягом минулої доби, 31 травня, було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Серед порушень режиму припинення вогню - 8 обстрілів по позиціях українських військових, одне дистанційне мінування та один проліт ворожого БПЛА типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Зафіксовано порушення:

- поблизу населеного пункту Водяне окупанти двічі відкривали вогонь зі 120-мм мінометів та гранатометів різних систем;

- поблизу населеного пункту Шуми противник вів обстріл з 82-мм мінометів;

- в районі населеного пункту Гнутове російсько-окупаційні війська вели вогонь зі 82-мм мінометів, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів;

- у районі населеного пункту Авдіївка противник застосував автоматичні станкові гранатомети;

- поблизу населеного пункту Майорськ, двічі - ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети;

- у районі селища Золоте-4 противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

- поблизу населеного пункту Зайцеве російські найманці здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2;

- у напрямку населеного пункту Санжарівка було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування. БПЛА противника був вчасно подавлено засобами РЕБ.

Станом на 7:00 1 червня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається під контролем українських військовослужбовців.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк