11.06.2021, 07:40

Окупанти 12 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

За минулу добу, 10 червня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Зокрема, біля Шумів окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру.

Недалеко від населеного пункту Новгородське противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі Причепилівки - з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Біля Водяного, що на Приазов'ї, окупаційні війська 4 рази обстрілювали українські позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, підствольних гранатометів та стрілецької зброї. А неподалік Водяного, що біля Донецька, - зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Старогнатівки ворожі війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку населеного пункту Луганське окупанти двічі обстрілювали українських захисників зі станкових протитанкових, ручних протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, неподалік Пісків ворог здійснював обстріл зі стрілецької зброї.

В результаті ворожих обстрілів один військовий зі складу Об'єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надали необхідну медичну допомогу та доставили до лікувального закладу. Стан здоров'я пораненого - середньої тяжкості.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 11 червня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Водяного, що біля Донецька, ворог відкрив вогонь з мінометів 82-го калібру. А в напрямку Опитного - здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників немає.

Про всі порушення з боку окупантів українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, застосовуючи встановлений координаційний механізм.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк