23.07.2021, 11:12

Мітинг, концерт та виставка військової техніки: Сєвєродонецьк відзначив 7-му річницю визволення

Марина Началова | Всі новини автора

22 липня у Сєвєродонецьку пройшли урочисті та святкові заходи з нагоди 7-ї річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

Святкові заходи розпочалися з урочистого заходу на площі Миру біля пам’ятника генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Віталієвичу Радієвському, передає Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу]]> Сєвєродонецької міської ВЦА.

До присутніх звернулися керманич Луганщини Сергій Гайдай, керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, який за мужність і героїзм, проявлені під час бойових дій, вірність військовій присязі та з нагоди 7-ї річниці визволення Сєвєродонецька вручив грамоти та цінні подарунки від ВЦА працівникам правоохоронних структур.

До привітань приєдналися представники духовенства та учнівська молодь Сєвєродонецька. Учасники урочистих зборів вшанували загиблих захисників України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Радієвському.

Після завершення урочистостей на площі Миру, всі бажаючі відправилися на відкриття меморіальних дощок українським воїнам - захисникам Сергію Дрогіну (у приміщенні ЗОШ № 20) та Тихону Курбатову (на будівлі загальноосвітньої школи у селі Нова Астрахань), які загинули від куль російських терористів-окупантів.

​​​​​​​

У другій половині дня на площі Миру для маленьких сєвєродончан СДЮК «Юність» влаштувало насичену інтерактивну розважальну програму - вікторини, розваги, ігри тощо - з призами та подарунками.

Ближче до вечора розпочалася святкова концертна програма за участю творчих колективів міста та регіону. Кавер-групи «Онопік-бенд», «Джем», «Оксамит» та «Lunar Sun» виконували свої найкращі композиції.

Паралельно для всіх бажаючих проходила виставка військової техніки, більшість з якої була сучасного українського виробництва. Підлітки та малеча, а також і дорослі могли її оглянути та сфотографувати.

​​​​​​​ ​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк