09.08.2021, 07:38

На Донбасі відкрито всі КПВВ з боку підконтрольної Україні території

Донбасс, КПВВ

На Донбасі всі контрольні пункти в'їзду-виїзду для пропуску громадян через лінію розмежування відкрито з боку підконтрольної Україні території. Однак повноцінно працює тільки один.

За рішенням командувача Об'єднаних сил всі КПВВ відкрито для пропуску через лінію розмежування. Про це 8 серпня повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Контрольні пункти функціонують щодня з 08:00 до 16:00.

Однак, рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється тільки у "Станиці Луганській".

Навпроти КПВВ "Новотроїцьке" окупанти розблоковують рух лише для окремих громадян, двічі на тиждень – у понеділок та п'ятницю.

У штабі ООС зазначили, що з моменту зміни правил перетину лінії розмежування, пов'язаних з карантином, відзначається зменшення в два рази пасажиропотоку в бік контрольованої території.

Нагадаємо, з 5 серпня в контрольних пунктах в'їзду-виїзду змінено умови перетину лінії розмежування пов'язані з карантином.

"Громадяни України, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

Водночас діє широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, які не підлягають самоізоляції, можна ознайомитися завчасно. Також самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Також обов’язковою умовою залишається проходження температурного скринінгу та перебування в КПВВ у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції", - нагадали в штабі ООС.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк