15.08.2021, 15:26

На Донбасі жителів прифронтових міст та селищ возитимуть безкоштовні автобуси

социальный транспорт

У жителів Луганської та Донецької областей, які живуть в населених пунктах уздовж лінії розмежування, з'явилася можливість отримати соціальні, медичні та інші життєво важливі послуги. Кілька разів на місяць вони зможуть безкоштовно їздити до інших міст.

Пріоритетне право користування соціальним транспортом матимуть певні категорії українців. Якщо в автобусі є вільні місця, скористатися ним зможуть всі бажаючі. Про це повідомляє благодійна організація ADRA на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік

Пріоритетне право користування соціальним транспортом матимуть:

  • літні люди (65 років +), які не мають піклувальників (опікунів);
  • люди з інвалідністю;
  • люди з хронічними захворюваннями та що потребують постійного лікування;
  • люди з онкологічними захворюваннями;
  • сім'ї з низьким доходом.

Безкоштовний транспорт надається за проектом "Надання людям доступу до критичних послуг та медичних послуг, які проживають в ізольованих громадах Донецької та Луганської областей", за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (УВЧ).

Телефон гарячої лінії благодійної організації "БФ "АДРА Україна" (095) 286 07 16.

Довідка: Адвентистське Агентство Допомоги та розвитку в Україні (ADRA Ukraine) – представництво міжнародної суспільної благодійної організації ADRA, яка провадить свою діяльність в Україні з 1993 року, надаючи разову та довгострокову допомогу нужденним людям, що проживають на території України, незалежно від їхньої етнічної, політичної та релігійної приналежності.

За час існування, станом на 2016 рік, ADRA Ukraine реалізувала понад 150 різноманітних проєктів, завдяки яким понад півтора мільйона нужденних отримали матеріальну, соціальну та психологічну допомогу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк