28.10.2021, 13:40

"Цінний презент": Меру Дніпра подарували ящик дохлих мишей та червонокнижну сову з повідцем

Мэру Днепра Борису Филатову подарили сову

Меру Дніпра Борису Філатову "добрі та шановні в місті люди" піднесли оригінальний презент на честь захисту докторської дисертації з політології. Філатов буквально заціпенів від незвичайного подарунка.

Градоночальник "натурально замерз" від отриманого подарунка. Про це сам Філатов ]]>повідомив ]]>на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

Мер розповів, що став доктором політичних наук. У зв'язку з цим "добрі та шановні в місті люди" подарували йому живу сову - птицю, яка є символом мудрості. 

Крім цього, щоб Філатов не мучився з годуванням сови, йому піднесли ящик мертвих заморожених мишей. Але й цього дарувальникам здалося мало - мабуть, щоб мер та сова не занудьгували, на додаток йшов поводок для вигулу сови.

"Ваша мудрість, як і будь-яка інша мудрість, має своїм символом сову. Звичайно, ми не будемо дарувати Вам сову кришталеву, а подаруємо Вам її... живу...

Але щоб Ви, Борис Альбертович, не мучилися з годуванням сови, а вона птах хижий ми даруємо Вам ще для неї корм! І вручають мені... ящик дохлих заморожених мишей...

Але й це було ще не все.

Апогей кретинізму полягав у тому, що добрі та шановні люди подарували мені ще... повідець. Щоб я вигулював на ньому сову.

Я. Вигулював. Сова. На повідку. У той момент, коли я представив себе з совою на повідку, то замерз остаточно...", - пише Філатов у Facebook.

Філатов зізнався, що був шокований тим, що відбувається й подзвонив знайомим орнітологам. Ті розповіли кілька фактів про життя сов і заявили, що "на повідку сов вигулюють тільки повні та закінчені сволоти".

"Пару дзвінків знайомим орнітологам (а, як вам відомо, я - великий любитель папуг), розповіли мені кілька цікавих фактів про мого нового друга.

1. Сова моторошно кричить ночами страшним голосом.

2. Сова відригує неперетравленими мишами (а якщо не робить цього, то у неї проблеми зі шлунком).

3. Сова смердить.

4. Сова полює на канарок, папужок та домашніх хом'ячків.

5. Сова в шлюбний період кидається з кігтями в обличчя господарям", - пише Філатов.

Як пізніше з'ясувалося птах у клітці був не вольєрним, а червонокнижним, виловлений шахраями на продаж, справжній неясыть (сіра сова). Після огляду у фахівців сову вирішили назвати Кукусиком та випустити птицю на свободу. 

"А добрим та шановним людям запропоновано компенсувати волонтерам всі витрати й перерахувати енну суму до Фонду захисту диких птахів. Інакше, якщо не зроблять цього, то вже їх будуть водити на повідку", - написав Філатов.

Кукусик

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк