27.12.2021, 15:48

Ситуація на шахті "Новодружеська": шахтарі страйкують другий тиждень, місцева влада не реагує

Марина Началова | Всі новини автора

Страйк працівників шахти "Новодружеська" АТ "Лисичанськвугілля" триває вже десяту добу. Гірники відмовляються спускатися в шахту та добувати вугілля, доки їм не виплатять борги по зарплаті.

Громадський активіст Анатолій Рижков опублікував відео з місця подій, повідомляє Час Пік.

Наразі ведуться роботи лише з підтримки життєдіяльності шахти.

Шахтарі, які зібралися сьогодні біля адміністративної будівлі шахти, заявили, що не припинять страйк доти, доки їм не виплатять зароблені гроші. Зарплатний борг уже накопичився за три місяці. Керівництво підприємства, як то кажуть, "годує сніданками", але наближається Новий рік, а своїх грошей шахтарі так і не бачать.

Голова місцевої незалежної профспілки Едуард Всеволодський пояснив, що зараз шахти "Новодружеська" та "Капустіна" відвантажують вугілля безпосередньо на електростанції. 80% коштів від реалізації вугілля повинні йти на зарплати людям, але цього не відбувається.

За словами Всеволодського, шахтарі не мають питань до Кабміну, який заявив, що виділив гроші для шахт. Але на місцях ці гроші не побачили.

"У нас питання до генерального директора - куди поділися гроші?" – сказав голова профспілки.

Правоохоронні органи поки що не відкрили жодного кримінального провадження за фактом невиплати зарплат. З міської ВЦА та обласної державної адміністрації ніхто до страйкуючих шахтарів поки не приїхав.

Читайте ще: У Лисичанську на Горі Поповій перевернувся бетонозмішувач

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк