04.03.2022, 07:24

Російські окупанти протягом кількох годин обстрілювали Запорізьку АЕС, почалася пожежа

Запорожская АЭС

В Енергодарі російські окупанти атакували найбільшу атомну електростанцію Європи – Запорізьку АЕС. Вони наблизилися до АЕС, яку охороняє Національна гвардія України, та відкрили по ній вогонь із танків.

Російські окупанти всю ніч обстрілювали атомну електростанцію у місті Енергодар. Під удар потрапив енергоблок. Внаслідок обстрілу почалася пожежа на АЕС, повідомляє Час Пік.

За словами представника ЗАЕС, військові РФ ведуть вогонь з важкої техніки з енергоблоків, що створює реальну ядерну небезпеку.

"Техніка РФ веде вогонь по АЕС. Є реальна загроза ядерної небезпеки на найбільшій ядерній електростанції Європи. Вимагаємо припинити вогонь із важкої техніки з енергоблоків", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє мер Енергодара Дмитро Орлов, станом на 01:00 на підступах до АЕС тривали сильні бої. Нацгвардія тримала оборону від російських окупантів.

"Обстріли ведуть дуже міцні. Пожежники не можуть дістатися місця ліквідації пожежі – розстрілюють впритул. Наші захисники не витримають, вони зазнають втрат. Ми не можемо спрогнозувати, які будуть наслідки", – заявив прес-секретар ЗАЕС Андрій Туз.

Через цинічний ворожий обстріл на Запорізькій АЕС спалахнула пожежа. Зайнялася одна з будівель навчально-тренувального комплексу, вогнем охоплено 3, 4, 5 поверхи п'ятиповерхової будівлі.

Російські терористи обстрілювали рятувальників, не даючи змоги погасити вогонь. Станом на 5:55 4 березня вогонь вдалося локалізувати.

ГСЧС

Мер міста Енергодар, де знаходиться Запорізька АЕС, повідомив, що бої в районі атомної електростанції припинилися, пожежу на АЕС ліквідовано. Дмитро Орлов заявляє, що на Запорізькій АЕС є поранені, вивезти їх до лікарні немає можливості.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк