17.03.2022, 14:32

До Сєверодонецька та Лисичанська прибула гуманітарна допомога

В Северодонецк и Лисичанск прибыли гуманитарные грузы

До Сєвєродонецька та Лисичанська прибула чергова партія гуманітарної допомоги. У гуманітарних вантажах найнеобхідніше: продукти, медикаменти та засоби гігієни.

Як зазначив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, гуманітарна допомога щодня прибуває до регіону, але є проблеми з її доставкою в населені пункти, повідомляє Час Пік.

"До Сєвєродонецька та Лисичанська прибули гуманітарні вантажі

В машинах найважливіше: продукти, медикаменти, засоби гігієни

Подібна допомога щодня прибуває до Луганщини. Є проблема з її доставкою до віддалених населених пунктів.

Якщо вам чогось не вистачає, то звертайтесь до міської, селищної, сільських рад, ВЦА, або старостинських округів.

Гумштаби и працюють по всій області", - написав Сергій Гайдай.

Незважаючи на те, що гуманітарні пункти відкриті по всій області, багато жителів регіону скаржаться, що не можуть отримати гумодопомогу. Частина людей не можуть потрапити до гумштабів через постійні обстріли та не можуть додзвонитися за наданими спецномерами, інші скаржаться на нестачу гуманітарки для населення.

За словами Сергія Гайдая, з того часу, як вдалося налагодити регулярне постачання гуманітарної допомоги в населені пункти Луганщини, і люди почали отримувати продуктові набори, гігієнічні засоби та ліки, російська пропаганда почала розповсюджувати фейкову інформацію.

"Особливо серед літніх людей, які не можуть перевірити інформацію в Інтернеті. Розповсюджується фейк, нібито, в гуманітарних штабах кожен отримує на руки лише півхлібини і жменю цукру. Кажуть, що прийде "руський мир" і все зміниться.

Як росіяни змінили наше життя за останні три тижні, відчув кожний. Втім, незважаючи на невщухаючі обстріли, нам вдалося налагодити поставки гуманітарки в область. У Сєвєродонецьку її роздають у Льодовому палаці спорту та у будівлі театру. Ризикуючи життям, водії доставляють її у Лисичанськ, Попасну, Рубіжне. Люди отримують продуктові набори в асортименті, засоби першої необхідності, гігієни. У першу чергу, вразливі категорії громадян", – повідомив Гайдай.

Місцева влада намагається налагодити роботу гуманітарних штабів. Волонтери та поліцейські, ризикуючи життям, надають допомогу населенню.

У Лисичанську патрульні продовжують доставляти гуманітарну допомогу в багатодітні сім'ї, людям з інвалідністю та у бомбосховища. Патрульні адресно розвозять продуктові набори, засоби особистої гігієни, ліки та дитяче харчування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк