18.03.2022, 14:45

Авіаудар по Драмтеатру в Маріуполі: вдалося врятувати 130 людей, доля понад 1300 людей залишається невідомою

Авиаудар по Драмтеатру в Мариуполе

У Маріуполі з-під завалів зруйнованого російськими військами Драматичного театру вдалося врятувати 130 людей. Під завалами знаходяться ще близько 1300 мирних жителів.

Про людей, які залишилися в бомбосховищі під Драмтеатром, поки що жодної інформації немає. Про це в ефірі українського телеканалу повідомила уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова, передає Час Пік.

"Станом на цей час нам відомо, що прямо зараз 130 людей вдалося вивести, але, за нашими даними, там ще понад 1 300 людей, які знаходяться в цих підвалах, у цьому бомбосховищі. Ми молимося, що всі вони будуть живі, але наразі жодної інформації про них немає", – повідомила Денисова.

Рятувальні роботи продовжуються.

За словами омбудсмена, Маріуполь зруйновано на 70%, частину будівель уже не вдасться відновити. В окупованому місті велика кількість жертв, підрахувати які зараз неможливо через те, що російські війська ведуть активні бойові дії та обстріли.

"На сьогодні у блокадному Маріуполі перебуває близько 3 тис. немовлят із мамами. Є проблеми з дитячим харчуванням та не можливо перемістити їх у безпечні місця...

Станом на 10 годину 18 березня 2022 року за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 109 дітей та постраждало понад 130 дітей", - написала Людмила Денисова.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк