11.04.2022, 08:33

Сотні одиниць російської військової техніки до Ізюму - супутникові знімки

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Мета Росії – просуватися на південний схід, щоб підтримати російські операції у Луганській області та закріпити українські сили навколо Харкова на місці. Про це повідомляє ISW.

Російські сили продовжують передислокацію в район Харкова для підтримки російського наступу, що триває південніше Ізюму в бік Слов'янська і Барвінкове.

На супутникових знімках Maxar Technologies зображена колона з сотнею транспортних засобів (включаючи бронетехніку, буксировану артилерію та техніку підтримки), що протягнулася не менше ніж на вісім миль на південь через Великий Бурлук, приблизно за 100 км на північ від Ізюму та за 90 км на схід Харкова, 8 квітня. 10 квітня Генштаб України повідомив, що частини Центрального та Східного військових округів продовжують прибувати до Білгородської, Воронезької та Курської області Росії для подальшого перекидання на Ізюмський фронт. Російські сили, ймовірно, відремонтували головний міст в Ізюмі 10 квітня, доповнивши раніше встановлений понтонний міст. Проросійський Telegram-канал показав танки Т-80 зі складу 4-ї гвардійської танкової дивізії (яку раніше передислокували з сумського напрямку) в невстановленому місці в Харківській області 9 квітня. Ці сили, ймовірно, перекидаються для підтримки російських операцій під Ізюмом. За останні 48 годин агресор не захопив жодної території.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк