13.04.2022, 09:33

Жоден із "гуманітарних коридорів" на 13 квітня не погоджений: окупанти порушують режим припинення вогню

Луганская, эвакуация

Гуманітарні коридори 13 квітня не відкриваються. На Луганщині російські окупанти порушують режим припинення вогню, а у Запорізькій області російські війська заблокували евакуаційні автобуси.

Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що окупанти не лише нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, а й не можуть належним чином контролювати своїх людей на місцях, повідомляє Час Пік.

"Все це створює такий рівень небезпеки на маршрутах, що ми змушені утриматися від відкриття гуманітарних коридорів сьогодні.  

Але, ми працюватимемо над тим, щоб гуманітарні коридори відкрилися знов якнайшвидше
", - написала Верещук у Telegram.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай підтвердив, що за всіма напрямками на Луганщині росіяни порушують режим припинення вогню, але за першої нагоди людей сьогодні евакуюватимуть із Гірської громади, Попасної, Лисичанська, Рубіжного та Сєверодонецька.

"Евакуюйтесь, поки ми можемо вас забрати! Росіяни накопичують техніку під Рубіжним та в інших місцях. Із кожним днем напруга зростає – напруга ціною в тисячі життів мирного населення. Часу на зволікання вже нема – автобуси стоять в місцях зборів.

Багато рубіжан із центральних районів міста виїхати просто не встигли. І тепер вони терплять знущання кадирівців, хоронять рідних та сусідів посеред житлового кварталу, вимушені примусово їхати на росію, до її північних регіонів. Тому, убезпечте себе, доки це можливо – евакуюйтесь на захід України і самі обирайте, де саме перечекати загострення – у Львові чи Чернівцях, Івано-Франківську чи Ужгороді, а можливо десь ближче. Всі організовані нами автобуси і поїзди безкоштовні", - вкотре звернувся до мешканців Луганщини Сергій Гайдай.

Місця збору для організованого виїзду на залізничні вокзали

Лисичанськ:

  • центр міста, вул. ім. В. Сосюри, ​​324, ДСНС
  • кв. 40 років Перемоги, біля будинку 15

Привілля:

  • центральна площа

Сєверодонецьк:

  • міський Палац культури, пр. Хіміків, 28

Рубіжне:

  • Палац культури "Південний", вул. Чехова, 11

Гірське:

  • Будинок культури України. Гагаріна 13а

Попасна

  • вул. Першотравнева, 42

З Луганщини та Донеччини 13 квітня відправляться три евакуаційні потяги

Луганська область

Новозолотарівка:

  • 14:00 – №5501 "Новозолотарівка – Лозова".

Донецька область

Покровськ:

  • 16:30 - №234/233 "Покровськ - Чоп"

Слов'янськ:

  • 17:00 – №274/273 "Слов'янськ – Львів".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк