19.04.2022, 10:24

”​Рятуйте свої життя!”: Жителів Луганщини закликають залишити регіон

Луганская, война

На Луганщині російські окупанти вкотре зірвали відкриття "гуманітарних коридорів" для евакуації населення. У "режимі тиші" 19 квітня росіяни відмовили. Але, як і щодня, будуть організовані спроби врятувати людей із Рубіжного, Сєверодонецька, Лисичанська, Попасної та Гірської громади.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік.

Гайдай зазначив, що часу на роздуми не залишилося, рішення слід ухвалювати швидко. Автобуси чекають на людей.

"Окупанти не припиняють блокування та обстріли маршрутів, порушуючи міжнародне гуманітарне право. Втім, ми не можемо залишити жителів Луганщини напризволяще. В евакуації нам допоможуть сьогодні волонтери, поліція доставлятиме до автобусів літніх та маломобільних, а також людей із укриттів. Тому, коли побачите патрульних, не зволікайте – це шанс врятуватися. Із кожним днем таких можливостей меншає.

Виїжджайте! Тисячі жителів Кремінної не встигли і тепер перебувають в заручниках у росіян...

Рятуйте свої життя, щоб не стати дешевою робочою силою чи мобілізованим в окупаційні війська. Тих, хто не погоджується, росіяни вбивають на місці. Евакуюйтесь до безпечних регіонів України – вам допоможуть із пошуком житла, отриманням грошової допомоги від держави та міжнародних партнерів, вирішать інші побутові проблеми", – сказав Сергій Гайдай.

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться евакуація мешканців Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади та Попасної. Маршрути змінено з огляду на фактор безпеки.

Гайдай закликав мешканців Кремінної не намагатися виїхати самостійно та чекати покращення ситуації та відкриття "гуманітарних коридорів" для організованої евакуації.

Місця збору для організованого виїзду на залізничні вокзали

Лисичанськ:

  • центр міста, вул. ім. В. Сосюри, ​​324, ДСНС
  • кв. 40 років Перемоги, біля будинку 15

Привілля:

  • Центральна площа

Сєверодонецьк:

  • міський Палац культури, пр. Хіміків, 28

Рубіжне:

  • Палац культури "Південний", вул. Чехова, 11

Гірське:

  • Будинок культури України. Гагаріна 13а

Попасна

  • вул. Миру 155 та 142

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк