23.04.2022, 13:26

"Не треба розводити "зраду": Гайдай розповів про ситуацію в Кремінній

Марина Началова | Всі новини автора

Російські окупанти обстрілюють вільні міста Луганщини цілодобово з усього наявного озброєння. Ворог збільшує кількість обстрілів та атак з метою прорвати оборону у Попасній та Рубіжному.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про ситуацію на Луганському напрямку фронту, передає Час Пік.

Він заявив, що окупанти іноді кидають на штурм Попасної і Рубіжного одночасно до двох батальонів, але успіху не мають.

Щодо ситуації в Кремінній, про контроль над якою вже відзвітували окупанти, Гайдай зазначив: "Є певна тактика ведення бою. Командування ЗСУ бачить і чітко розуміє всю ситуацію. Тому, якщо треба зберегти певні наші підрозділи, треба тимчасово відвести їх, перегрупурувати, відвести на нові захисні лінії, то це і робиться, щоб зберегти особовий склад, щоб вони і надалі могли з нових позицій гатити по ворогу і знищувати його. Тому не треба тут розводити якусь "зраду", катастрофи немає. Так, неприємно, що [ЗСУ] залишають наші населені пункти, але це не катастрофа, це так само вклад в перемогу", - заявив Гайдай.

Він повідомив, що у Кремінній ворог зараз намагається поставити на чолі місцевої влади колаборантів - для цього шукають зрадників на місці або привозять з Луганська.

Також Гайдай зазначив, що в Рубіжному давно вже йдуть позиційні бої, але й тут, за його словами, також немає "зради", бо не було сенсу триматися за певний район, щоб загинуло багато наших військових - натомість вони грамотно перегрупурувались.

Сєвєродонецьк і Лисичанськ повністю контролюються ЗСУ, але перебувають під постійними обстрілами. Лисичанську "дістається" трохи менше, але більшим калібром, зазначив Гайдай.

Дивіться ще: "Сил достатньо, щоб перемогти у битві за Донбас та війні загалом": Гайдай про ситуацію на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк