24.04.2022, 07:59

На Донбасі російські окупанти затримали співробітників СММ ОБСЄ

Донбасс, ОБСЕ

Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомила, що намагається домогтися звільнення низки співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ), затриманих російськими окупантами на сході України.

Російські окупанти захопили в окупованих Донецьку та Луганську кількох членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це пізно ввечері 23 квітня повідомили на сторінці ОБСЄ у Twitter, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"ОБСЄ вкрай стурбована тим, що ряд членів національної місії СММ були позбавлені волі в Донецьку і Луганську. ОБСЄ використовує всі доступні канали для сприяння звільненню своїх співробітників", - йдеться у повідомленні.

Раніше з'явилася заява заступника голови делегації Великобританії в ОБСЄ Дейрдрі Браун, в якій було повідомлено про погрози у бік представництв ОБСЄ в регіоні та викрадення членів СММ.

"Не обмежуючи себе у поширенні дезінформації, уряд Росії ще й намагається завадити зусиллям тих, хто повідомляє правду, зокрема шляхом відмови продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії. А тепер ми отримали тривожні повідомлення про те, що маріонетки РФ на Донбасі загрожують персоналу, обладнанню та приміщенням Місії і що російські сили взяли у полон співробітників СММ. Ми рішуче засуджуємо ці загрози на адресу Місії та її відданого персоналу. Ми закликаємо до звільнення співробітників СММ та всіх українців, затриманих Росією", - йдеться у заяві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк