25.04.2022, 09:20

Евакуація з Луганщини: Гайдай знов закликає виїжджати з небезпечних місць

Ольга Ранська | Всі новини автора
евакуація

Сьогодні, 25 квітня, знов планується евакуація мешканців Луганщини до безпечних регіонів України. Евакуація буде проводитися організовано з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади та Попасної. Мешканців м. Кремінна закликають утриматися від спроби виїхати з міста самостійно.

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму Телеграм-каналі, передає Час Пік. Він зазначив, що місця збору залишаються незмінними:

"Увага! Сьогодні відбудеться евакуація жителів Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірської громади, Попасної 

Місця збору для організованого виїзду до залізничних вокзалів залишаються незмінними:

  • Лисичанськцентр міста, вул. ім. В. Сосюри, 324, ДСНС; КВ. 40 років Перемоги, біля будинку 15
  • Привілля: центральна площа;
  • Сєвєродонецькміський Палац культури, пр. Хіміків, 28;
  • РубіжнеПалац культури «Південний», вул. Чехова, 11.
  • Гірське: Будинок культури Україна. Гагаріна 13а
  • Попасна:  вул. Миру 155 і 142"

​​​​​​​​​​​​​​- написав Сергій Гайдай.

Очільник ЛОВА також закликав поширювати інформацію та передавати адреси місць збору тим, в кого немає мобільного зв‘язку. А мешканців тимчасово окупованої Кремінної він попросив почекати на поліпшення ситуацїї:

"Кремінна, не намагайтеся вирватися самостійно! Чекаємо на поліпшення ситуації, і тільки організована евакуація!"

Гайдай нагадав, що евакуація безкоштовна та закликав не вірити російським фейкам. Він також зазначив, що евакуйовані мешканці Луганщини отримають безкоштовне житло, їжу, одежу та медичну допомогу.

"Евакуюйтесь в безпечні регіони України. Не допустіть насильницького вивезення росіянами в нікуди, без документів та будь-яких людських прав 25 квітня буде чергова спроба евакуації населення Луганщини з Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Рубіжного. Місця зборів – незмінні. Евакуація повністю безкоштовна. Ви знаєте, яка важка обстановка в Попасній та Рубіжному, під щільним та майже безперервним обстрілом всі населені пункти Гірської громади. У більшості людей там не зашилося даху над головою – домівки зруйновані росією. Кожного разу евакуація звідти – подія, сповнена героїзму окремих людей. Але допоки ми не врятуємо всіх, в кого є таке бажання, не зупинимося. Ризикуватимемо, втрачатимемо транспорт – втім, ще і ще повертатимемося за земляками", – написав Гайдай.

Крім того, сьогодні, 25 квітня, планується евакуаційний поїзд сполученням Покровськ - Чоп.

"Для евакуації жителів Луганщини та Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд – 234/233 Покровськ – Чоп", – повідомили в Укрзалізниці.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк