26.04.2022, 09:29

Будівлю міськради Херсона захоплено окупантами, але містяни не здаються та збираються на протести

Ольга Ранська | Всі новини автора
Херсон

Вчора ввечері, за кілька тижнів після окупації Херсона, російські війська взяли під контроль місцеву міськраду. Проте місцеві жителі на свій страх та ризик збираються виходити на протести проти російської окупації.

Мер Херсона Ігор Колихаєв повідомив у своєму Facebook, що у ніч на понеділок «озброєні люди увійшли до будівлі Херсонської міськради, забрали ключі та замінили нашу охорону на своїх», передає Час Пік.

Відповідаючи на чутки про те, що український прапор, який майорів над міськрадою, також був знятий, Колихаєв зазначив, що прапор все ще майорів над будинком, коли він йшов.

Депутат Херсонської області Юрій Соболевський назвав те, що сталося на своїй сторінці у Facebook «захопленням», заявивши, що це було «на жаль, цілком очікуване».

«Херсонській мерії якийсь час «дозволили» працювати у скороченому форматі, але і цей час, схоже, минув», — сказав Соболевський.

Тим часом, незважаючи на всі ризики, мешканці Херсона планують вийти на мітинг за Україну та закликають інших долучитися до акції, яка має відбутися 27 квітня.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: