27.04.2022, 08:48

"Захопити Попасну та Рубіжне, далі - наступ на Сєвєродонецьк": Гайдай розповів про плани ворога

Ольга Ранська | Всі новини автора
попасная

Обстріли на Луганщині не вщухають по всій лінії фронту. Росіяни після взяття н.п. Новотошківського почали наступ на Нижнє та Оріхове. Мирних мешканців бомбили у всіх вільних містах. В результаті є один загиблий у м. Привілля.

У планах РФ - повністю захопити Попасну та Рубіжне, і наступати на Сєверодонецьк. Тому ворог зосередився на наступі на Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі Сергій Гайдай, передає Час Пік.

На Сєверодонецькому напрямку після встановлення контролю над Новотошківським, росіяни наступають у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове.

Але ЗСУ впевнено відкидають ворожі атаки. Так, на Донбасі за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено 9 танків, 11 артилерійських систем, 4 одиниці спеціальної та 17 одиниць броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної та 16 одиниць автомобільної техніки, 4 паливозаправники та 1 зенітну установку.

Через масовані обстріли житлових кварталів вільних міст Луганщини протягом останньої доби у Привіллі загинув місцевий житель.

Також ворог умисно влучив в одну з Лисичанських шкіл, де у підвалі знаходилися 23 людини. На щастя, всі живі. 

Вчора з обстрілюваної Білогорівки вивезли 49 людей. І одразу після цього вороги потужно накрили село вогнем. Згорів один будинок. 

Також внаслідок обстрілів палали щонайменше сім будинків в Сєвєродонецьку, Рубіжному, Нижньому, Лисичанську.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк