27.04.2022, 11:32

З окупованого Херсона масово тікають українці, побоюючись наслідків фіктивного "референдуму"

Ольга Ранська | Всі новини автора
херсон

Українці масово тікають з Херсона, окупованого російськими військами. Окупанти планують організувати т.зв. референдум щодо створення "народної республіки", на кшталт невизнаних "ДНР" та "ЛНР".

Жителі Херсона відчайдушно намагаються врятуватися від російської окупації та всіма можливими шляхами намагаються вибратися з міста. Потік біженців наростає вночі, вони пересуваються пішки, на велосипедах і навіть з тачками.

Про це сьогодні повідомляє CNN, передає Час Пік.

Менш ніж за 200 км на північ, у Кривому Розі, рідному місті президента Володимира Зеленського, місцева влада зустрічає біженців з Херсона. Чоловік, який втік зі своїм сином, розповів журналістам, що його дружина загинула внаслідок вибуху.

Чоловік хоче залишитися невідомим, оскільки побоюється, що росіяни помстяться його родичам, що залишилися на окупованій території.

"Якщо нас побачать, розстріляють усіх, хто лишився. Ми пішли через річку", - сказав він.

Українська влада попередила, що Росія планує провести на Херсонщині референдум про створення т.зв. "народною республікою" і цим обґрунтувати окупацію цієї території, як це сталося 8 років тому в частині Луганської та Донецької областей України. За деякими даними, стало відомо, що "голосування" планують провести в четвер цього тижня.

Прямо в ці хвилини в Херсоні місцеві жителі вийшли на мітинг на підтримку України та проти проведення "референдуму" про створення "ХНР". Люди не хочуть миритися з приходом Росії на їхню землю.

Російські військові застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати проти мирних жителів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк